Hur vet man att det är dags att lämna ett jobb för att gå vidare?

Skapad 19 May 2011 16:50
 
Antal inlägg: 2
Snövit
 
19 May 2011 16:50

Hej,

Jag har jobbat ett par år sedan jag tog examen och är nu inne på min tredje arbetsplats efter att har varit på två olika företag i ca 10 månader vardera. Jag har varit här i 7 månader nu och trivs verkligen med mina arbetsuppgifter men inte med min chef. Vi jobbar väldigt nära varann och han är inkompetent, virrig och kanske även en aning korkad. Bolaget jag jobbar för är relativt nybildat och det finns en stor press på oss att prestera  hela tiden. Jag skulle fått en överenskommen löneökning för flera månader sedan men ingenting händer. När jag tar upp det med min chef säger han bara något undvikande och att han ska "ta tag i det där".

Idag var jag på en intervju för ett annat företag inom samma bransch, de är lite större och mer väletablerade och min roll skulle i stort vara densamma som jag har nu.

Mitt dilemma är att jag, trots min kassa chef och relativt osäkra arbetssituation, inte är säker på om jag är redo att lämna. På det nya företaget blir jag en bland 8 stycken som gör samma sak som jag, här är jag själv och eftersom min chef gillar mig så har jag relativt stora möjligheter att påverka situationen här. Om mitt nuvarande företag "lyfter" så kan det vara en jätteresa att vara med om. Problemet är att jag ofta känner mig irriterad och frustrerad på min chef och det påverkar min motivation och min förmåga att göra ett bra jobb.

Har ni några tips på hur jag ska kunna fatta "rätt" beslut, stanna eller lämna?

Tack på förhand!

 
20 May 2011 15:11
Coaching inom ledarskap, karriär och personlig utveckling, Företag: Astrid Gauffin Coaching, Stockholm

Hej,

Du måste ställa dig frågan vad du är beredd att stå ut med för att vara med om och en del av den positiva utveckling som din nuvarande arbetsplats eventuellt kan vara med om i framtiden. Hur trolig är det att denna förändring verkligen äger rum och klarar du av att samverka på ett professionellt sätt med din chef i det långa loppet? Det låter som om du behöver vara taktisk och inte helt sann mot dig själv i relationen med din chef. Vill du ha det så? Du skriver att du har stora möjligheter att påverka din situation där du befinner dig nu men stämmer det med tanke på att du inte verkar få den utlovade löneförhöjningen?

Reflektera också över om vad det egentligen är som gör att du tvekar angående det andra företaget. Finns det andra skäl till det än att du kommer att göra samma saker som dina kollegor och i så fall vilka är de?

En bra modell för att strukturera upp dina tankar och se fördelar respektive nackdelar med båda alternativen är att göra ett enkelt T-konto med plus och minus - det brukar bli lättare att se hela bilden på det sättet. Lycka till!

Framtidsföretagen

SPONSRAT INNEHÅLL
Jobba på något av Framtidsföretagen:
Vill du också ha råd och hjälp?
Senaste coachtrådar
11 Dec 2013 08:36
 
Antal inlägg: 2
2 Apr 2013 13:40
 
Antal inlägg: 3
22 Jan 2013 12:00
 
Antal inlägg: 6
7 Jan 2013 11:08
 
Antal inlägg: 2
2 Nov 2012 11:14
 
Antal inlägg: 4
Våra coacher
Coaching inom ledarskap, karriär och personlig utveckling
Företag: Astrid Gauffin Coaching
Chefscoach, karriärcoach, mentor, organisationskonsult
Företag: Life&Career AB
Executive coaching, coaching av nya chefer, entreprenörs- och karriärcoaching
Företag: Den tredje uppgiften AB

Gratis CV-granskning


Ta chansen att få ditt CV granskat i Shortcuts CV-akut!
» Så här gör du

 

Kontakta oss!


Har du frågor, förslag, synpunkter, tankar eller idéer om Shortcut? Vi blir jätteglada av att höra från dig!
» Maila oss här!