Chefer är oftare otrogna

Foto: Istockphoto

Ledarskap 8 Sep 2011 07:13

Funderar din partner på att bli chef? Då är det dags att se upp!

Makt är den högsta riskfaktorn för att en individ ska vara otrogen, om man får tro en ny holländsk forkningsstudie. Den visar att ju högre en person stiger i graderna desto större är risken att han eller hon är otrogen.

 

Forskare vid universitetet i Tilburg i Holland har i en studie funnit att personer med mycket makt oftare är otrogna. Anledningen: högre självförtroende.

 

Kvinnor lika otrogna som män

Undersökningen visar också att kvinnor vänsterprasslar precis lika mycket som män − om de har en maktposition. Anledningen till den gängse uppfattningen att kvinnor skulle vara mindre otrogna än män är enligt forskarna helt enkelt att färre kvinnor har makt.

– Tidigare forskning antyder att män skulle vara mer otrogna än kvinnor, men i dessa studier har inga kvinnor med makt deltagit, säger studiens huvudförfattare Joris Lammers till tidningen Daily Mail skriver Metro.

 

 

Källa: Metro.se

 

Kommentarer

Relaterade artiklar

Din Karriär

Undvik detaljstyrande chefen

Petar chefen i precis allt du gör och känner du dig ständigt ifrågasatt? Då är det dags att sätta ner foten. Shortcut hjälper dig.

Din Framtid

Lätt att välja sin inriktning på Xdin

Ett fritt arbetssätt och oändliga utvecklingsmöjligheter lockade Daniel Hallén till Xdin. I dag jobbar han med projekt­ledning i Norge.

Sponsrad

Din Karriär

Superchefen: ”Alla ska inte göra allt”

Du måste vara på toppen för att kunna påverka globalt. Med den inställningen har Eliza Kücükaslan hela tiden siktat högre. Som vd för...

Din Karriär

På Universum skapar du din egen karriär

Det var med målmedvetenhet som Bas Hagenaars tog sig an tjänsten inom Marketing and Sales Support på Universum. I dag, sju år senare,...

På IKEA skruvas en bättre vardag ihop

IKEA ser varje medarbetare. I den familjära kulturen får du utvecklas efter dina egna önskemål och anpassa ditt arbete efter dina behov....

Sponsrad

Dela artikeln

Fler artiklar

Fler artiklar »

Filmer

Fler videos »