Så är det att jobba som projektcontroller

Foto: Foto:Jezzica Sunmo

På jobbet 31 Jul 2012 00:00

Nyfiken på hur det egentligen är att jobba? Vad som är en rimlig lön och när jobbet är som tråkigast - eller roligast? Här avslöjar Linnéa Wessén hur hon trivs med jobbet som projektcontroller.

Linnéa Wessén jobbade extra på Gina tricot efter studierna när en kompis på ett rekryteringsbolag tipsade henne att söka ett föräldravikariat som office manager på Ocean observations. Linnéa skickade in sitt CV och blev kallad på intervju. En fredag fick hon reda på att jobbet var hennes, och redan måndagen efter började hon jobba. När vikariatet tog slut blev hon erbjuden en ny tjänst inom företaget.

Vad jobbar du med?
– Jag är projektcontroller här på Ocean observations. Vi sysslar med design och anpassning av mobiltelefoner. Min roll innebär att jag jobbar nära våra projekt och framför allt sköter de ekonomiska bitarna i dem.

Och vad är dina arbetsuppgifter rent konkret?
– Det är olika arbetsuppgifter dag för dag. Det finns ingen riktig vardag i mitt jobb – och det är också det som är tjusningen med jobbet. Jag gör allt från löpande bokföring och tidsrapportering till säljmöten och återkoppling till kunden. Min roll på företaget är ganska ny och jag är därför själv med och utvecklar den.

Vad är roligast på ditt jobb?
– Det är nog att ingen dag är den andra lik. Det är varierande arbetsuppgifter och en dynamisk bransch som jag attraheras av. Dessutom är det en social och kreativ miljö och trevliga kollegor.

Tråkigast då?
– Det är när det är en lugn period – jag gillar att vara effektiv och vill kunna se resultat.

Hur mycket tjänar du?
– Mellan 27 000 och 30 000 kronor. Jag är nöjd med min lön. Dessutom har vi många förmåner, som friskvårdsbidrag, teknikbidrag, frukost och många sociala aktiviteter.

Hur är din chef?
– Hela ledningen är bra. De är drivna människor som kan branschen väl och som lyssnar på de anställda, vilket jag tycker är väldigt viktigt.

Hur ser din framtid ut?
– Jag jobbar ju i en bransch som utvecklas snabbt och det är svårt att säga vad som händer i framtiden. Det jag vet är att jag vill utvecklas som person och skulle jag känna att jag inte längre kan göra det här kan det hända att jag ser mig om efter en ny tjänst.

Carola Lindström
Publicerad 31 Jul 00:00

Kommentarer

Fler artiklar i kategorin På jobbet

Din Karriär

”Det finns en hel del Gordon Gekkos där ute”

Aktie-vd:n Therese Lundstedt om finansvalpar, härskarteknik och myten som omger aktiesparandet.

SBAB styr resan mot en ny era

SBABs vd ­Carl-Viggo Östlund har vad han själv kallar det mest spännande uppdraget i svensk bankvärld.

Sponsrad

Din Karriär

Svenskar på jobbet – avslappnade ja-sägare?

Ny undersökning visar: Svenskar klär sig avslappnat, lyder gärna order och socialiserar friskt med kollegorna på nätet.

Byrån som erbjuder utveckling från dag ett

Amerikansk affärsjuridisk advokatbyrå med kontor i USA, Shanghai, Stockholm och Tokyo. Möt Charlotta som jobbar på Stockholmskontoret.

Sponsrad

Din Karriär

10 säkra tecken på att du borde byta jobb

Livet är för kort för att du ska slösa bort det på arbetsplatser där du inte trivs!

Dela artikeln

Favoritmarkera

Fler artiklar

Fler artiklar »

Filmer

Fler videos »