5 tips: Säg adjö till eftermiddagsdippen

Foto: Foto:Kollage

Din utveckling 19 Maj 2010 00:00

Tröttare än tröttast när lunchkoman slår till? Här är tipsen som hjälper dig att hålla ut hela dagen - vare sig du tvingar dig igenom en föreläsning eller jobb.

Brukar du önska dig en extra växel för att hålla orken uppe på eftermiddagarna? Svajigt blodsocker, för stor lunch och dåliga fikavanor är några bovar som gör dig trött och seg på eftermiddagarna. Så här äter du som vill hålla dig pigg och snabbtänkt hela dagen:

Ät en bra frukost med kolhydrater, protein och fett. Gröt med lite nötter och bär eller frukt och ett kokt ägg är toppen. Eller mixa en smoothie på rismjölk, banan, frysta bär, protein­pulver och linfröolja om du har svårt att äta på morgonen eller har ont om tid. Ät inte vitt bröd och söt yoghurt.

Förmiddagsfika kan vara en frukt och lite nötter, en halv avokado eller en skiva rågbröd.Låt bli kak­burken!

Ät en lagom stor lunch. Välj med omsorg: grönsaker, grova kolhydrater som råris, bulgur eller quinoa och rent protein som kyckling, fisk (gärna fet!) eller kött. Ät dig aldrig proppmätt och håll dig i skinnet om du äter buffé!

Eftermiddagsfika. Här kan en kopp kaffe mycket riktigt vara upp­piggande, men håll dig borta från kakburken nu också!

Är skadan redan skedd? Så fort du börjar känna dig trött bakom skrivbordet tar du lite snabb energi i form av torkad frukt och lite nötter. Kaffe piggar som bekant upp och ett par torkade aprikoser smakar gott till och hjälper blodsockret uppåt igen.

 

Ulrika Hoffer
Publicerad 19 Maj 00:00

Kommentarer

Fler artiklar i kategorin Din utveckling

Alfa Laval – En organisation som ger mig väldigt mycket frihet

Johanna Herrlander har svart bälte i förbättringsarbete. Som så kallad ”black belt” inom förbättringsmetodiken Lean Six Sigma jobbar hon...

Sponsrad

Din Karriär

10 säkra tecken på att du borde byta jobb

Livet är för kort för att du ska slösa bort det på arbetsplatser där du inte trivs!

Ditt Liv

”Den dagen jag slutar tvivla får ni komma och örfila mig”

Navid Modiri är artist, kommunikatör, kreatör och föreläsare. Plus en massa andra saker. Civilingenjör, som hans mamma hoppades på, är han...

Din Karriär

”Ifrågasätt din egen världsbild – hela tiden”

Mästerstrategen Per Schlingmann förklarar hur du skapar förändring och bygger ditt varumärke.

Mångkulturella team bakom gränsöverskridande kommunikation

Åren i USA lade grunden för Ingrid Ahotupa Sjöbergs internationella karriär. I dag leder hon en avdelning med bas i åtta olika länder och...

Sponsrad

Dela artikeln

Favoritmarkera

Fler artiklar

Fler artiklar »

Filmer

Fler videos »