Expersvar: Så utnyttjar du pendlingstiden

28 Feb 2012 14:21
0
3
2484 visningar
STRESS OCH BALANS "Jag blir väldigt stressad av att pendla till mitt jobb. Det känns som pendlingstimmarna är tid som bara slösas bort på resande." Effektivitetsexperten Maria tipsar om hur du får tiden att kännas meningsfull.

Frågan:

"Min tjänst har nyligen blivit flyttad från en mindre stad till en större. Detta innebär att jag, istället för att ha tjugo minuter till jobbet, har en dryg timmes resa från dörr till dörr. Jag älskar mitt jobb och vill gärna fortsätta, men jag har märkt att pendlingen tar mer på mina krafter och stressar mig mer än jag trott. Det känns som en timmes tid som bara rinner iväg och jag aldrig får igen. Vet du något jag kan göra för att bli kvitt den här jobbiga känslan?"

 

 

 

Expertsvaret - Effektivitetsexperten Maria:

När jag läser din fråga så känner jag spontant att det handlar om din mentala inställning till det här med pendlingen.

Mitt råd till dig blir därför att försöka se det som tid som du kan använda till reflektion eller för att till exempel läsa intressanta böcker, såväl skön- som facklitteratur, för att känna att det berikar ditt liv istället för att som du skriver känna det som en timme som bara rinner iväg och som du aldrig får igen.

Ett tips kan också vara att ta tillfället i akt att utöva till exempel mindfulness eller meditation eftersom forskning visar att det är något som är otroligt viktigt för vårt välmående och för att hjärnan ska fungera så bra som möjligt.

Lycka till!
Maria, Effektivitetsexpert Shortcut

 

 

Maria Breitholtz Söderström

Maria Breitholtz Söderström som driver företaget TimeFinder kan hjälpa dig att få mer gjort, stressa mindre och få mer tid över både på jobbet och privat. Henne kan du fråga om allt som rör personlig effektivitet. Som hur du bäst planerar din tid, ändrar vanor, strukturerar upp ditt skrivbord och din dator eller hanterar din mejl effektivare. Kort sagt: hur du kan kan vinna tid och minska känslan av stress.

» Läs fler frågor Maria har svarat på eller ställ din egen här

 

 

 

LÄS FLER EXPERTSVAR HÄR:

Mjuka upp stela axlar?

"Jag jobbar framför datorn och känner mig ofta stel och öm i nacke/axlar på kvällarna."
» Hur förebygger jag stela kontors-axlar?


Vad vill rekryteraren INTE höra?
"Finns det några klassiska "dont's" på intervjun, det vill säga något som rekryteraren absolut inte vill höra?"

» Experttipset: Så undviker du fallgroparna

 

Ständigt påhoppad av kollega
"Min kollega och jag har dagligen möten, och varje gång jag talar avbryter och rättar kollegan mig även om jag har rätt."
» Så hanterar du den ohållbara situationen

 

Läskvitton för mail och sms
"Vad innebär egentligen läskvitto och leveransrapport? Hur vet jag om mottagaren öppnat mailet?"
» Så vet du att mailet är läst

 

LÄS ELLER STÄLL DIN EGEN FRÅGA:

"Hur funkar det med referenspersoner?", "Hur höjer jag arbetsmoralen?" eller "Vad vill rekryteraren INTE höra?"
» Läs senaste expertsvaren och ställ en fråga här

 

Alla medlemmar kan läsa expertsvaren men endast premiummedlemmar kan ställa frågor till experterna.

Inte premiummedlem? Bli det här!

 

Jennie Gotsis kan svara på dina frågor kring argumentation, presentationsteknik och framträdande.
− Retorik är min passion och jag har i sju år drivit mitt företag Tala Tydligt där jag tränar dig i att vara beredd även när du inte är förberedd, berättar hon.

Kommentarer

Du måste logga in eller registrera dig som medlem på Shortcut för att kommentera.
borttagen medlem
1 Mar 2012 11:33

Pendlar du själv ?

borttagen medlem
29 Feb 2012 08:57

Ordnar med ditt skrivbord skriver experten ?
men om hela arbetsuppgidten går ut på att enbart stressa.
Tänker tjänster inom callcenterliknande funktioner. Och där man konstant mäter antal samtal, längden på samtal etc.
Då blir det lite för att inte säga svårt att ordna med skrivbordet.

Utopia ?

borttagen medlem
28 Feb 2012 17:22

Kan inte Stockholmarna börja pendla inåt landet ?
Billigare lokalhyror. Hög arbetslöshet, vara med och bygga landet och bidra till en samhällsutveckling ?
Speciellt när det finns flosklar som att pendling skulle erbjuda t.ex utveckling eller som det heter bättre lön. Smyg skatt ? en timmes resväg dörr till dörr ?
om vi tar en välkänd sträcka som är Eskilstuna - Stockholm så inte tar väll det en timma ? Och hur är det med leveransen av detta sätt att färdas ?
problem fritt ? Man kanske till och med har turen att komma till någon trevlig arbetsgivare ? Hmmm kan det vara möjligt. Utopia ?

Så här borde det vara alla som pendlar in till Stockholm bör ha högre lön, av uppenbara skäl. Tid är pengar speciellt förspilld tid. Pendlare bör ha mer lön än icke pendlare av uppenbara skäl kostnader mm.

det kommer även en tid då man inte längre vill läsa böcker längre ?

Vad är motsvarigheten till pendla ? Jobba hemifrån är svaret.

16 Apr 2014 14:54
LEDARSKAP Är du chef eller ledare? Håll dig borta från de vanligaste chefsfällorna med tips från Mats Alvesson och Stefan Svenningsson, författare till boken Chefsliv – det ska fan vara chef.
Inga kommentarer: Kommentera
15 Apr 2014 18:15
STRESS OCH BALANS Semestern närmar sig och allt fler känner sig stressade över allt de måste hinna med innan ledigheten. Behöver du slappna av? Kolla in de här tipsen.
Inga kommentarer: Kommentera
14 Apr 2014 17:57
PENGAR Barn till personer med hög status är i genomsnitt längre än barn till personer med låg status. Ny forskning vid Göteborgs Universitet visar att våra levnadsvillkor har inflytande på hur långa vi blir.
Inga kommentarer: Kommentera
11 Apr 2014 18:45
FRAMTIDENS KVINNLIGA LEDARE Kvinnor känner större ansvar för samhällsförändringar än män, enligt en undersökning från Ashoka, organisationen för socialt entreprenörskap.
Inga kommentarer: Kommentera
10 Apr 2014 15:48
AKTUELLT Anställ personer med olika etnisk, social och kulturell bakgrund. Det tycker sex av tio svenskar, som vill se ökad mångfald på jobbet.
Inga kommentarer: Kommentera
9 Apr 2014 13:28
PERSONLIG UTVECKLING Utvecklingssamtal är ett faktum på många arbetsplatser, vare sig du gillar det eller inte. Men hur överlever du detta, ofta kritiska, samtal med din chef? Nedan listar vi åtta tips för att ta kontroll över situationen.
Inga kommentarer: Kommentera
8 Apr 2014 14:59
PÅ JOBBET Känner du dig ibland som en bluff på jobbet? En titel utan substans? En karriärsballong vars största skräck är en synål? Lugn, du är inte ensam.
Inga kommentarer: Kommentera
7 Apr 2014 12:13
PERSONLIG UTVECKLING Tar du av dig skorna inomhus, säger tack hela tiden och är duktig på att facebooka? Då är du en typisk svensk, sett ur en utlännings ögon.
Inga kommentarer: Kommentera
4 Apr 2014 12:48
PÅ JOBBET Arbetar du som sjuksköterska eller lärare? Då är du med stor sannolikhet inte psykopat. Bland chefer och advokater däremot, finns fler psykopater eftersom dessa yrken inte kräver något känslomässig engagemang.
Inga kommentarer: Kommentera
3 Apr 2014 12:24
TIPS Annika Östberg och Paolo Roberto – de utsågs till Sveriges bästa talare 2013. Talarforum delade under Talargalan på Berns i Stockholm ut priset till årets bästa manliga respektive kvinnliga talare.
Inga kommentarer: Kommentera
2 Apr 2014 13:40
AKTUELLT Polisen börjar ta betalt för fyllecell och Nokia uppdaterar sin gamla käpphäst 3310. Gick du på skämtet? Här listar vi de fem bästa skämten som företagen och organisationer försökte lura oss med.
Inga kommentarer: Kommentera
1 Apr 2014 13:39
PÅ JOBBET Svenskar älskar internet. Så pass mycket att vi ligger i toppen av listan över den högsta internetanvändningen i världen. Men hur mycket surfar vi svenskar egentligen? Den nya internettjänsten Surfkoll ger dig svaret.
Inga kommentarer: Kommentera
31 Mar 2014 08:20
STRESS OCH BALANS Stress på jobbet eller problem i privatlivet. Vad som får oss att prestera sämre på arbetet beror helt på vem du frågar, de anställda själva eller ­arbetsgivarna.
Inga kommentarer: Kommentera
28 Mar 2014 08:20
JOBBINTERVJU Det är rekryteraren som står emellan dig och ditt drömjobb. Så vad gör du när intervjuaren visar sig vara riktigt dålig på sitt jobb? Här får du tipsen som räddar dig på mardrömsintervjuerna
Inga kommentarer: Kommentera
Inga kommentarer: Kommentera
27 Mar 2014 07:00
CV OCH PERSONLIGT BREV En rekryterare vill veta vad just du kan bidra med som anställd och det är bra om det är mer än stavfel. Kolla in cv-experten Charlotte Ulvros genomgång av Fredriks jobbansökan!
Inga kommentarer: Kommentera
26 Mar 2014 11:50
PÅ JOBBET Den 26 mars är för tredje året i rad lika med jobba hemma-dagen. Här tipsar experten Lena Lid Falkman om hur du jobbar bäst långt borta från kontoret.
Inga kommentarer: Kommentera
24 Mar 2014 08:21
AKTUELLT Statusjakt, stress, ledarskap och hjärnan. Här tipsar Shortcut om fyra föreläsningar runt om i landet värda att kolla in.
Inga kommentarer: Kommentera
21 Mar 2014 08:39
AKTUELLT Vilket är det bästa gör-det-själv-projektet och vad är det som är så himla bra med 2014 egentligen? Shortcuts tyckarpanel säger sitt om stort och smått. Håller du med dem?
Inga kommentarer: Kommentera
20 Mar 2014 07:00
STRESS OCH BALANS Räcker tio minuters sömn och vilken app kan hjälpa dig att vakna bäst på morgonen? Här hittar du sanningarna som kan göra dina nätter fridfulla.
Inga kommentarer: Kommentera

Senaste artiklarna

första |
föregående |
1 2 3 4 5 ... 130 |
nästa |
5 chefstyper och hur de vill styra dig
18 Mar 2014 12:28
"Sluta snacka skit om dig själv"
18 Mar 2014 09:53
Krönika: Sjukt lätt att starta eget
14 Mar 2014 10:22
LISTA: Här gör du bäst lönekarriär
13 Mar 2014 07:00
5 karriärmissar du gör bäst i att undvika
12 Mar 2014 13:07
Konsult inga konstigheter
11 Mar 2014 08:21
Hon bevisar makten i nätverkandet
10 Mar 2014 08:18
Alla talar om: feminismen
8 Mar 2014 09:12
6 sätt att bli omtyckt av kollegorna
7 Mar 2014 08:05
Så byter du karriär
5 Mar 2014 18:05
LISTA: Här finns jobben 2014
5 Mar 2014 08:30
Så stor är löneskillnaden
4 Mar 2014 11:16
6 tips på hur du kryddar din relation med jobbet
28 Feb 2014 08:15
Enkla tricket som ger ny energi
27 Feb 2014 07:02
Så charmar du rekryteraren
26 Feb 2014 14:42
första |
föregående |
1 2 3 4 5 ... 130 |
nästa |

Sök artiklar

Sök

Unga chefer

SPONSRAT INNEHÅLL
Här kan du göra karriär som ung chef:

Shortcutjobb

Gratis CV-granskning


Ta chansen att få ditt CV granskat i Shortcuts CV-akut!
» Så här gör du

 

Kontakta oss!


Har du frågor, förslag, synpunkter, tankar eller idéer om Shortcut? Vi blir jätteglada av att höra från dig!
» Maila oss här!